از کاربردهای پلی اتیلن در صنایع بستهبندی به عنوان ضربهگیر، حائل بین محصول و کارتن می توان نام برد. در این کاربرد، پلی اتیلن به خاطر جذب ضربه بالا و محافظت در مقابل خراشیدگی احتمالی، محصول نهایی را در مقابل آسیب محافظت میدارد.
این کاربرد پلیاتیلن در صنایع بستهبندی، در گروه ضربهگیر های بین کارتن و محصول بسیار عملکرد متمایز و برجستهای دارد.به صورتی که جایگزینهای این محصول مانند یونولیت، ورقهای لاستیکی گوناگون، فومهای پلییورتان (ابرهای مختلف) همگی در خصوصیات فیزیکی خود در مقایسه با این المان عمدتاً نقصهایی دارند.
مثلاً یونولیت تا حدودی شکنندگی و محدودیتهای شکلپذیری آن که فقط با قالب قابلیت شکلپذیری دارد. انعطافپذیری خود را در مقابل پلی اتیلن از دست میدهد.
همچنین ابرها نیز به خاطر مقاومت در مقابل ضربه پایینتر و همچنین قیمت بالاتر آن در مقایسه با این المان، قدرت رقابت کمتری دارند.المان ضربهگیر دیگر میتوان به کاغذهای فرم دادهشده (پالپ) اشاره کرد که مقاومت در مقابل ضربه پایینتری دارند و پس از ضربه فرم و شکل خود را از دست میدهند.
در صورتی که پلی اتیلن در مقابل ضربه ارتجاعی است و به شکل اولیه خود بازمیگردد.البته ناگفته نمیماند که هر کدام از المانهای ضربهگیر ذکر شده در جایگاههای بهخصوص خود، توانایی رقابت مختص خود را دارند.
اما خصوصیات ذکر شده از ورقها و قالبهای پلیاتیلن این امکان را فراهم نموده است که مقایسه با سایر پلیمرها و المانهای صنعتی که برای ضربهگیر به کار میروند، رقابتپذیری بالاتری داشته باشد و در وسعت بسیار بیشتری استفاده گردد.
در برخی موارد که ابرهای پلییورتان برای بستهبندی شکیلتر کالاهای لوکس به کار میروند، فرم و شکل دانههای پلیاتیلن توانایی رقابت ظاهری با ابرهای پلییورتان را ندارد. امکان استفاده از پوششهای پارچهای روی این المان این نقطهضعف را از بین میبرد و این شرکت میتواند تمامی موارد ذکر شده را که پلی اتیلن در صنعت بستهبندی امکان اجرا دارد، برای مشتریان خود فراهم نماید.
یعنی هم توانایی ارائهی پلیاتیلنهای ورقی و هم قالبی و هم پلیاتیلن با پوشش پارچهای را به مشتریان خود ارائه نماید.
کاربرد پلیاتیلن به عنوان عایق
در این موقعیت، پلی اتیلن به عنوان عایق حرارتی در مبردها و دور لولههای سرمایشی مختلف کاربرد دارد.
مثلاً، در ساخت چیلرها و دور کانال کولرها و غیره که قصد محافظت از انتقال حرارت را داریم، این المان نیز مانند پلییورتان و سایر عایقها کاربرد وسیعی دارد.
کاربرد پلی اتیلن خارج از صنعت و در بستهبندیهای سریع
این پلیمر با امکان عرضه به مشتریان بهصورت رولهای تابیدهشده، این امکان را فراهم میکند که برخی از مشتریان که میخواهند بستهبندی سریع برای کالای خود جهت ارسال به مسافتهای مختلف داشته باشند، بهصورت وسیع از این المان استفاده نمایند.
که این المان در رقابت با نایلون حبابدار و کارتن قرار میگیرد که در مکانهای مورد استفاده مزیتهای بسیار زیادی را در مقایسه با سایر المانها داراست.
خصوصاً در بستهبندی سریع ظروف و کریستالها، در بستهبندیهای مجدد به خاطر سرعت بالای استفاده از این المان، استفادهی آن هماکنون در بازار مورد توجه مصرفکنندگان قرار گرفته است.
مزیتهای استفاده از ضربهگیر پلیاتیلن در صنایع بستهبندی در مقایسه با سایر المانها،
1: مقایسه با یونولیت:
پلیاتیلن با توجه به امکان فرمدهی بالا و همچنین لایهگذاریهای متعدد (لمینیشن) امکان فرمدهی به شکلهای گوناگون را دارد که البته یونولیت نیز با قالب، بهصورت بسیار دقیقتر میتواند این فرمدهی را برای کاربران ایجاد نماید .
اما مزیت پلیاتیلن در ساده بودن امکان استفاده از قالبهای بسیار ارزانقیمت را در مقایسه با یونولیت دارا میباشد. در صورتی که یونولیت برای فرمدهی به شکلهای گوناگون نیاز به قالبهای نسبتاً گرانقیمتی دارد که از جنس آلومینیوم میباشند و فقط در مواردی که ورقههای ساده یونولیت مورد نیاز است، نیاز به قالب مختص خود را ندارد.

2: در مقایسه با پلییورتان
پلیاتیلن ورقهای به دلیل تولید از پیش در ابعاد و اندازههای مختلف، یکی از مواد پرکاربرد در صنایع بستهبندی محسوب میشود. این ورقهها در کارخانجات بالادستی از طریق فرآیند اکستروژن تولید شده و در قالبهای استاندارد به بازار عرضه میشوند.
یکی از مزایای اصلی این ورقهها، امکان فرمدهی متنوع آنها بدون نیاز به قالبهای خاص است. این ویژگی موجب میشود که صنایع پاییندستی، خصوصاً در حوزه بستهبندی، بتوانند از این ورقهها بهراحتی و با انعطافپذیری بالا برای تولید محصولات مختلف استفاده کنند.
فرآیند تولید این نوع پلیاتیلن عمدتاً بر فرمدهی متمرکز است و برخلاف برخی دیگر از مواد پلیمری، نیازی به تغییر در ساختار شیمیایی پلیمر در این مرحله وجود ندارد. این موضوع باعث کاهش زمان تولید و افزایش بهرهوری در فرآیندهای صنعتی مرتبط با بستهبندی میشود.
اما فومهای پلییورتان معمولاً از ترکیب دو جزء اصلی تشکیل میشوند که در هنگام مخلوط شدن با یکدیگر واکنش داده و ساختار نهایی فوم را ایجاد میکنند. این ترکیب شیمیایی نیازمند فرآیند کنترلشدهای است تا ویژگیهای مطلوب مانند استحکام، انعطافپذیری و چگالی مناسب را به دست آورد.
اولین مرحله در این فرآیند زمان تزریق است که در آن مواد اولیه با استفاده از تجهیزات مخصوص به داخل قالب یا سطح موردنظر تزریق میشوند. پس از تزریق، مواد شروع به واکنش کرده و ساختار اولیهی فوم شکل میگیرد.
پس از مرحلهی تزریق، زمان ژلتایم آغاز میشود. در این مرحله، ترکیب شیمیایی به تدریج از حالت مایع به حالت ژل تبدیل شده و استحکام اولیهی خود را به دست میآورد. در نهایت، زمان استراحت فرا میرسد که طی آن فوم بهطور کامل سخت و پایدار شده و آمادهی استفاده در کاربردهای مختلف میشود.
فوم پلییورتان با توجه به فرآیندی که توضیح داده شد نیاز به قالبهایی دارد که فرمدهی در آن انجام گیرد و همچنین که این نیز خود مستلزم هزینه قالبسازی نسبتاً بالا و استفاده از فیکسچرهای نسبتاً گرانقیمت میباشد. ولی پلیاتیلن پس از تولید بهصورت ورقههای اکسترود شده در صنایع پاییندستی بستهبندی بهسرعت قابل تولید میباشد.
3: در مقایسه با کارتنهای فرمدار
کارتنهای فرمدار نیز مانند پلیاتیلن از زمان تولید سریع برخوردارند اما نرمی سطح و جذب ضربهی پلیاتیلن برای ضربات متوسط بسیار مناسبتر از کارتن میباشد، چون کارتن بهخاطر سختی که در فرمدهی در آن ایجاد میگردد (منظور از کارتنهای فرمدار، کارتنهای تولید شده از خمیر میباشد) در این نوع کارتنهای فرمدار جذب ضربه بهخوبی پلیاتیلن انجام نمیگردد.
همچنین محافظت از محصول در مقابل خراش و سایش در پلی اتیلن بهخاطر نرمی سطح بسیار بهتر صورت میگیرد. لازم به ذکر است که در این جنبه ابرهای پلییورتان نیز از کارتنهای فرمدار بهتر عمل میکنند.
البته لازم به ذکر است که ضربهگیرهای پلیاتیلن، پلییورتان و کاغذهای فرمدار بهخوبی کارتن امکان عرضهی بصری بالا ندارند، چون کارتن امکان نصب کاغذهای چاپ شده با کیفیت بالا را دارد و سایر پلییورتانهای ضربهگیر فقط نقش واسط بین کالا و کارتن را دارند و کاربرد آنها از این جنبه بسیار متفاوت است که قطعاً کارتن در این زمینه نقش بهتری دارد.